Главная » Онлайн игры » Українська література » Тематичні твори

Що шкідливо їсти при подагрі?


Подагра є захворюванням, при якому порушується обмін пуринових сполук, що супроводжується накопиченням в організмі великої кількості сечової кислоти.

Її підвищений вміст призводить до відкладення солей сечової кислоти (уратів) у багатьох органах, в тому числі й в суглобах, що проявляється типовими подагричними нападами. Приступ подагри характеризується появою різких болів, зазвичай вночі чи після погрішностей в дієті, які локалізуються в області першого плюснефалангового суглоба (у чоловіків) або першого пястнофалангового суглоба (у жінок).

Враховуючи механізм розвитку захворювання, цілком очевидно, що правильне харчування є запорукою сприятливого перебігу подагри, а будь-яке порушення дієтичного харчування провокує розвиток загострення захворювання. У зв'язку з цим спробуємо розібратися в тому, що не можна їсти при подагрі.

Дієта при подагрі

Принцип дієтичного харчування при подагрі полягає в тому, щоб виключити надмірне надходження білкових речовин в організм, з яких у подальшому утворюються кристали сечової кислоти, які осідають в тканинах. Тому виключають наступні продукти:

● в першу чергу обмеження стосуються м'яса, яке є тваринним білком;
● не рекомендується їсти бобові, які є рослинним білком;
● прянощі;
● алкоголь у різному вигляді;
● міцний чай або каву;
● будь-які соління;
● сіль у великій кількості;
● консерви;
● копченості;
● рибну ікру;
● малину;
● перець та хрін;
● торти з великою кількістю крему, тістечка та шоколад.

Дієтичне харчування при подагрі передбачає не тільки виключення певних продуктів, а й часті прийоми їжі - 4-5 разів на день. Людям, що страждають на подагру, рекомендується включати в свій раціон нежирний сир, всі види овочів та фруктів, каші, дієтичне м'ясо (курятина, кролятина), горіхи, насіння й т.д.

Дуже добре при подагрі вживати сік свіжих огірків, а також лужні мінеральні води, так як ці продукти сприяють виведенню надлишків сечової кислоти з організму.

Під час загострення захворювання дієта повинна бути особливо сувора, тому рекомендується влаштовувати розвантажувальні дні (з моркви, яблук, нежирного сиру й т.д.).

Обмежень щодо кулінарної обробки протиподагрова дієта не передбачає, як і в температурі спожитої їжі.

Таким чином, правильне харчування при подагрі здатне попередити розвиток загострень, а також зробити перебіг захворювання більш комфортним.
Рейтинг: 0.0/0
Счетчики: 8 | Добавил: андрюха

Стус Василь (Біографія)
Кропивницький Микола (Життя та творчість)
Жуль Верн
Бордуляк Тимофій (Короткий життєпис)
Будяк Юрій (Біографія)
Дімаров Анатолій (Біографія)

Реферати
  • Всі реферати
  • Архітектура
  • Астрономія, авіація
  • Аудит
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографія, автобіографія
  • Біологія
  • Бухгалтерський облік
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геологія
  • Гроші і кредит
  • Державне регулювання
  • Діловодство
  • Екологія
  • Економіка підприємства
  • Економічна теорія
  • Журналістика
  • Іноземні мови
  • Інформатика, програмування
  • Історія всесвітня
  • Історія України
  • Історія економічних вчень
  • Краєзнавство
  • Кулінарія
  • Культура
  • Література
  • Макроекономіка
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина та здоров'я
  • Менеджмент
  • Міжнародні відносини
  • Мікроекономіка
  • Мовознавство
  • Педагогіка
  • Підприємництво
  • Політологія
  • Право
  • Релігієзнавство
  • Промисловість
  • Сільське господарство
  • Сочинения на русском
  • Соціологія
  • Литература на русском
  • Страхування
  • Твори
  • Фізика
  • Фізична культура
  • Філософія
  • Фінанси
  • Хімія
  • Цінні папери
  • Логіка
  • Туризм
  • Психологія
  • Статистика


    Онлайн всего: 67
    Гостей: 67
    Пользователей: 0

    Партнеры сайта