Главная » Онлайн игры » Українська література » Тематичні твори

Пророщена пшениця - шкода та користь


Пророщена пшениця відноситься до тих продуктів, які вживають тільки заради колосальної користі. Але жувати її не просто - вона жорстка, та не смачно - вона має смак трави. Але досвідчені люди стверджують, що корисного ефекту можна досягти, навіть якщо є тільки паростки, які трошки солоденькі та, звичайно ж, м'якенькі.

Що ж давайте розберемося, що в ній такого цінного. Чим корисна пророщена пшениця? І чому її шанують актриси? Чому її згадують у медичних трактатах Гіппократа? Чому вона була основним блюдом в святвечір на Русі? І може, варто спробувати її?



Склад та властивості

Виявляється, у маленькому зернятку, що випустило паросток, закладена цілюща сила. Можна навіть повірити, що в ньому міститься чудо, а можна просто подивитися його склад. У пророщеному зерні міститься фолієва кислота, практично всі необхідні організму мінеральні речовини та вітаміни ( групи В, D, Е, С, Р).

Хоча й позитивну енергетику насіння не будемо заперечувати. Оскільки є думка, що пророщена пшениця допомагає впоратися навіть з хворобами, які традиційна медицина вже не лікує. Наприклад, вона може повністю відновити втрачений зір, деякі позбулися за допомогою неї раку (хоча в цих випадках люди підходили до питання комплексно, у тому числі застосовували медитації, молитви, техніки вибачення тощо). Але це питання віри.



Корисні властивості пророщеної пшениці

Повернемося до фактів, які помічені медициною. Паростки пшениці:

повністю очищають організм від шлаків та шкідливих речовин,

відновлюють зруйновані, старі клітини органів та тканин,

сприяють оздоровленню та омолодженню організму,

нормалізують роботу ШКТ,

усувають метеозалежність,

знімають запальні процеси,

нормалізують обмін речовин та вагу,

поступово відновлюють зір,

є профілактикою онкологічних захворювань.

Відзначимо, що корисні властивості пророщеної пшениці проявляються не відразу. Потрібен тривалий час, щоб побачити результат - тижні, місяці. Тому, вживання пшениці для тих, хто хоче відновити здоров'я - це спосіб життя, постійний процес. Також це хороша альтернатива іншим, більш швидким, але менш приємним методам очищення.



Протипоказання

Але все ж, засіб - не панацея. Шкідливість пророщеної пшениці були помічені, хоча його не багато. Є люди, які страждають алергією на глютен (клейковину або рослинний білок) - їм пшениця протипоказана. Дітям до 12 років теж не корисно їсти паростки (та й зарано їм омолоджуватися).



Як пророщувати та застосовувати пшеницю

Для початку потрібно залити зерна водою. Які спливуть - не годяться, їх треба викинути. Решту зерен розкладіть на плоску тарілку, додайте трохи води, так, щоб зерна були занурені не повністю, та накрийте їх марлею, складеною в кілька разів.

Через день або два страва готова. Тільки не забудьте промити пророслі зерна перед вживанням. Прихильники здорового способу життя рекомендують пророщувати зерна на очищеній, а краще на шунгітовій або кремнієвій воді, для кращого ефекту.

Не потрібно відразу їсти багато пшениці - достатньо двох ложок вранці натщесерце. Якщо важко жувати, можна спробувати перемолоти зерна на кавомолці. Варити не потрібно - інакше омолоджувального та оздоровчого ефекту не буде. Користі від термічно оброблених зерен не багато. Ось і всі рекомендації. Якщо не лінуватися - користі можна добитися. Успіхів вам у цьому!
Рейтинг: 0.0/0
Счетчики: 9 | Добавил: андрюха

Білецький Олександр (Біографія)
Андерсон Шервуд
Марсель Пруст
Руданський Степан (Біографія)
Гужва Валерій (Короткий опис творчості)
Винниченко Володимир (Життя та творчість)

Реферати
  • Всі реферати
  • Архітектура
  • Астрономія, авіація
  • Аудит
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографія, автобіографія
  • Біологія
  • Бухгалтерський облік
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геологія
  • Гроші і кредит
  • Державне регулювання
  • Діловодство
  • Екологія
  • Економіка підприємства
  • Економічна теорія
  • Журналістика
  • Іноземні мови
  • Інформатика, програмування
  • Історія всесвітня
  • Історія України
  • Історія економічних вчень
  • Краєзнавство
  • Кулінарія
  • Культура
  • Література
  • Макроекономіка
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина та здоров'я
  • Менеджмент
  • Міжнародні відносини
  • Мікроекономіка
  • Мовознавство
  • Педагогіка
  • Підприємництво
  • Політологія
  • Право
  • Релігієзнавство
  • Промисловість
  • Сільське господарство
  • Сочинения на русском
  • Соціологія
  • Литература на русском
  • Страхування
  • Твори
  • Фізика
  • Фізична культура
  • Філософія
  • Фінанси
  • Хімія
  • Цінні папери
  • Логіка
  • Туризм
  • Психологія
  • Статистика


    Онлайн всего: 4
    Гостей: 4
    Пользователей: 0

    Партнеры сайта