Главная » Онлайн игры » Українська література » Тематичні твори

Чи шкідлива мікрохвильовка та приготована в ній їжа?


Начебто дуже швидко, що зручно, та до необхідної температури розігріте... При розігріві їжа прогрівається наскрізь, в той час як на сковорідці ззовні вже все підгоріло, а всередині - холодне... Якщо мікрохвильова піч така зручна, чому у нас вона з'явилася тільки з розвалом Союзу? Адже вчені вермахту придумали її ще в Другу світову. Чи не завдає мікрохвильовка шкоди для організму?

При визначенні шкідливості треба звертати увагу на обидві сторони цього питання. По-перше, чи є шкода від неї, як від приладу-випромінювача, по-друге, чи шкідлива їжа з мікрохвильовки. З кожною новою моделлю в описі приладу звертається увага на покращений захист від випромінювань з боку стінок та дверей мікрохвильовки, прилад взагалі не можна включати при відкритих дверцятах. Для особливо полохливих варто підкреслити й той факт, що випромінювання в мікрохвильовці не радіаційне, а поки маловивчене електромагнітне.

А ось при відповіді на питання, чи шкідливо готувати в мікрохвильовці їжу, треба звернути увагу на деякі особливості її приготування. Відбувається руйнування міжмолекулярних зв'язків, а в деяких продуктах й руйнування молекул (наприклад, в моркві та брокколі). Утворюються вільні радикали, а вже як вони себе поведуть відомо одному Богу. Вони можуть з'єднуватися з атомами різних клітин та викликати при цьому діабет, онкологічні захворювання, а при взаємодії з ДНК впливати на спадковість. Крім того, задайте собі питання, коли прочитаєте результати наступного дослідження: як реагуватиме організм на їжу з мікрохвильовки: різне насіння поливали різної водою, в результаті ні одне насіння, полите водою з мікрохвильовки, не зійшло. Вчені ще в тридцятих роках 20-ого століття довели шкідливий вплив мікрохвиль на організм людини. Практичні ж американці, вкравши ідею у німців, поставили мікрохвильовку на службу приготування " швидкої їжі ". Коли ринки відкрилися, мікрохвильовки хлинули й до нас, хоча в радянський час були під забороною.

Чи шкідлива мікрохвильовка для розігріву їжі ? Через короткочасність процесу ризик негативного впливу невеликий. Крім того, нас приваблює швидкість цього процесу (прийшов з роботи, переодягнувся, а вечеря вже тепла). Тільки робити це потрібно в спеціальному посуді. Через це не беріть на вокзалах біляші та чебуреки. Адже вони самі по собі небезпечні, та ще й розігрівалися в одноразовому пластиковому посуді, яка в СВЧ - променях випускає токсини.
Рейтинг: 0.0/0
Счетчики: 9 | Добавил: андрюха

Брасюк Гордій (Життєпис)
Олійник Борис (Біографія)
Ґедзь Юхим (Біографія)
Щеголєв Василь (Короткий життєпис)
Іваничук Роман (Біографія)
Генріх Гейне

Реферати
  • Всі реферати
  • Архітектура
  • Астрономія, авіація
  • Аудит
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографія, автобіографія
  • Біологія
  • Бухгалтерський облік
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геологія
  • Гроші і кредит
  • Державне регулювання
  • Діловодство
  • Екологія
  • Економіка підприємства
  • Економічна теорія
  • Журналістика
  • Іноземні мови
  • Інформатика, програмування
  • Історія всесвітня
  • Історія України
  • Історія економічних вчень
  • Краєзнавство
  • Кулінарія
  • Культура
  • Література
  • Макроекономіка
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина та здоров'я
  • Менеджмент
  • Міжнародні відносини
  • Мікроекономіка
  • Мовознавство
  • Педагогіка
  • Підприємництво
  • Політологія
  • Право
  • Релігієзнавство
  • Промисловість
  • Сільське господарство
  • Сочинения на русском
  • Соціологія
  • Литература на русском
  • Страхування
  • Твори
  • Фізика
  • Фізична культура
  • Філософія
  • Фінанси
  • Хімія
  • Цінні папери
  • Логіка
  • Туризм
  • Психологія
  • Статистика


    Онлайн всего: 32
    Гостей: 32
    Пользователей: 0

    Партнеры сайта